Problem z przełączaniem informacji na FIS (MAXI-DOT)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MANIU23
    Classic
    • 2008
    • 6

A próbowałeś różnej techniki jazdy? ( różne obroty przy przełączaniu, ostrzejsze i łagodniejsze ruszanie?)
    Mój tata ma ten silnik ale 109KM w FII (jeżdżę tym czasami ) i tam jest OK żadnych takich historii, paru kumpli lata tymi silnikami w fordach czy PSA na służbówkach i też nie narzekają.... Prędzej jak za lekko pociągniesz na jedynce to sie zmuli na dwójce bo za nisko na obrotach i wiatru jeszcze ni pompuje ale szarpanie....? Diagnostyka auta w serwisie bo to nie normalne. 115 KM to ani za słaby ani za mocny dizelek do tego auta.
    MANIU23
  • wokan
    Ambiente
    • 2007
    • 210

Witam Forumowiczów

Od czasu zamontowania Columbusa mam problem z FISem.
    Otóż po włączeniu nawigacji FIS przełącza się z wyświetlania standardowych danych na wyświetlanie wskazówek z nawigacji - tak ma być. Niestety, podczas działania navi, nie mogę wrócić do wyświetlania MFD (spalanie chwilowe, średnie i inne takie). Na starej navi wystarczyło dłużej przytrzymać przełącznik na prawej dźwigience i był wybór wyświetlania różnych typów informacji z menu. Teraz muszę wyłączyć navi (lub całego Columbusa) aby zmienić wyświetlanie. :evil: To samo ma się z radiem - mogę przełączyć z MFD na wyświetlanie na FISie info z radia (nazwa stacji itp), ale nie mogę już wrócić z powrotem do MFD - znowu muszę wyłączać radio. :evil:
    O co kaman :?: Coś z kodowaniem nie tak :?:

A ostatnio jeszcze zauważyłem, że zniknęło ostrzeżenie dźwiękowe - pojawia się symbol rezerwy paliwa, ale tego piiiiiiip niet :roll:
    Czy dla pozostałych komunikatów (szczególnie tych na czerwono) też brak sygnału to nie wiem, bo nie było (i całe szczęście) okazji.

HELP
    Octavia II RS TDI 200/441
    "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• Pulp
      Drive
      • 2009
      • 71
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez wokan
      Niestety, podczas działania navi, nie mogę wrócić do wyświetlania MFD (spalanie chwilowe, średnie i inne takie).
      Wydaje mi się, że tak ma być - u mnie jest tak samo, podaczas włączonej nawigacji wyświetlanej również na Maxi Docie nie można powrócić do wyświetlania MFD
      Przy info z radio powinno sie jednak dać powrócić do wyświetlania innych informacji przytrzymując dłużej przycisk.
      151KM by masters tuning

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

hej, temat już był kiedyś rozwiązywany - trzeba było o ile pamiętam wymienić Gateway lub zrobić upgrade softu. Poszukajcie w temacie RNS510, maru123 miał taki problem.
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• ToMo1978
          Ambiente
          • 2011
          • 161
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

wokan, zainstaluj sobie ten patch http://depositfiles.com/files/d7kweoasp i wszystko będzie działać.

Komentarz

• wokan
            Ambiente
            • 2007
            • 210

Zamieszczone przez Enriquez
            hej, temat już był kiedyś rozwiązywany - trzeba było o ile pamiętam wymienić Gateway lub zrobić upgrade softu. Poszukajcie w temacie RNS510, maru123 miał taki problem.
            Poszukam jutro bo wątek jest dłuuugi jak "Przeminęło z wiatrem " :lol:
            Gateway mam wymieniony.

Zamieszczone przez ToMo1978
            wokan, zainstaluj sobie ten patch http://depositfiles.com/files/d7kweoasp i wszystko będzie działać.
            Rozumiem, że mam wypalić płytkę i włożyć do Columbusa - wszystko się zrobi samo?

EDIT: Ale ten patch jest pod stare gatewaye, gdzie występuje rozładowywanie aku. JA mam nowy i u mnie ten problem nie występuje.

Może tu się przyda to: 4020_sk_fix.rar?
            "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

wokan, w pierwszej O2 jak załozyłem Columbusa występowało to samo
              pomogła zmiana kodowania w ASO(to był 2009 rok) ale i tak czasem sie zwieszał
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• wokan
                Ambiente
                • 2007
                • 210

A może lekarstwo znajduje się na tej stronie (pogrubione)
                Nie chciałbym eksperymentować i coś zepsuć

Skoda Columbus (RNS 510) Fix

Updates gateway to enable the display on the instrument cluster to work, required when fitting a Skoda Columbus (Skoda branded RNS 510) to a pre facelift Octavia A5 or any Volkswagen.

1xxx/2xxx firmware
                Download: Location 1
                Filename: 2760_sk_fix.rar
                Size: 3.84mb

3xxx/4xxx firmware
                Filename: 4020_sk_fix.rar
                Size: 3.9mb

(thanks to Josi for these fixes)

[ Dodano: Sro 23 Maj, 12 12:14 ]
                Informacja dla osób, które mają podobny problem do mojego, czyli brak możliwości powrócenia do wyświetlania parametrów jazdy na MAXI-DOT w momencie włączenia nawigacji na Columbusie lub przełączenia na wyświetlanie danych z radia.

U mnie pomógł FIX z poprzedniego posta (4020_sk_fix) :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                Teraz wszystko bangla jak należy!

Komentarz

• mar256
                  Classic
                  • 2013
                  • 23

Zamieszczone przez wokan
                  A może lekarstwo znajduje się na tej stronie (pogrubione)
                  Nie chciałbym eksperymentować i coś zepsuć

Skoda Columbus (RNS 510) Fix

Updates gateway to enable the display on the instrument cluster to work, required when fitting a Skoda Columbus (Skoda branded RNS 510) to a pre facelift Octavia A5 or any Volkswagen.

1xxx/2xxx firmware
                  Filename: 2760_sk_fix.rar
                  Size: 3.84mb

3xxx/4xxx firmware
                  Filename: 4020_sk_fix.rar
                  Size: 3.9mb

(thanks to Josi for these fixes)

[ Dodano: Sro 23 Maj, 12 12:14 ]
                  Informacja dla osób, które mają podobny problem do mojego, czyli brak możliwości powrócenia do wyświetlania parametrów jazdy na MAXI-DOT w momencie włączenia nawigacji na Columbusie lub przełączenia na wyświetlanie danych z radia.

U mnie pomógł FIX z poprzedniego posta (4020_sk_fix) :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                  Teraz wszystko bangla jak należy!
                  U mnie było to samo iiiiiii pomogło!!!!!!!!!!!! Dzięki śliczne za podpowiedź :lol:
                  Mariusz. Octavia 1.9 TDI 140KM 2006r.

Komentarz

Pracuję...